Фото: IIHF

Pasaules hokeja čempionātā svētdien, 26. maijā, notiks spēles par zelta un bronzas medaļām.

Vispirms "O2" arēnā Prāgā plkst.16.20 pēc Latvijas laika notiks spēle par trešo vietu, tajā tiekoties Zviedrijai un Kanādai, bet plkst.21.20 cīņā par uzvaru čempionātā dosies Šveice un Čehija. Abas spēles tiešraidē varēs vērot televīzijas kanālā LTV7 un Latvijas sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv/hokejs". Portāls "Delfi" piedāvās abu maču teksta tiešraides.

Šveices valstsvienībai pasaules čempionātā līdz šim nav izdevies izcīnīt zelta medaļas. Tā trīs reizes tikusi pie sudraba – 1935., 2013. un 2018. gadā. Čehijas izlase par pasaules čempioni kļuvusi sešas reizes – 1996., 1999., 2000., 2001., 2005. un 2010. gadā. Sešas zelta medaļas čehi izcīnījuši vēl Čehoslovākijas laikā.

Čehi A grupā bija trešie, ceturtdaļfinālā pēc Pavela Zahas vārtu guvuma ar 1:0 pārspēja ASV, bet pusfinālā ar 7:3 sagrāva Zviedriju.

Šveice A grupā vienīgo zaudējumu cieta mačā ar Kanādu, ierindojoties otrajā vietā, ceturtdaļfinālā ar 3:1 uzvarēja Vāciju, divas ripas iemetot Kristofam Berči, bet pusfinālā pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja eksčempioni Kanādu.

Cīņā par bronzas medaļām tiksies divas labākās pamatturnīra komandas. Zviedrijas hokejisti uzvarēja visās B grupas spēlēs, ceturtdaļfinālā papildlaikā ar 2:1 pārspēja Somiju, uzvaras vārtus gūstot Jūelam Ēkam-Ēriksonam, bet pusfinālā ar 3:7 zaudēja mājiniekiem.

Kanādieši A grupā uzvarēja visos mačos, tai skaitā divos - papildlaikā. Ceturtdaļfinālā hokeja dzimtenes pārstāvji ar 6:3 pieveica Slovākiju, ar trim rezultativitātes punktiem izceļoties Nikam Polam (2+1), bet pusfinālā pēcspēles metienos ar 2:3 piekāpās šveiciešiem.

Pērnā gada bronzas medaļniece Latvija šogad neizkļuva no apakšgrupas un ierindojās devītajā vietā.

16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, katrai izlasei aizvadot septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pameta spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā 16 labāko skaitā būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !