Foto: F64

Uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, visticamāk, nepalīdzēs Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā, vēsta laikraksta "Latvijas Avīze" interneta versija.

Ņiživijs atzina, ka viņam ir personīgi iemesli, kas varētu liegt viņa dalību čempionātā.

"Te nav jautājums - gribu vai negribu, man ir savi iemesli. Sezona beidzās 25. februārī. Mēnesis pagājis. Manā vecumā vajadzētu turpināt gatavoties un uzturēt formu, nevar kā 18 gados - paņemt nūju un iet spēlēt. Es pēc sezonas atpūtos, piekārtoju veselību, bija sakrājušās personiskās lietas, kuras vajadzēja izdarīt. It kā jau gribētos spēlēt, bet...," izdevumam "Latvijas Avīze" teica Ņiživijs.


Ņiživijs tomēr nepaziņoja savu galīgo lēmumu par spēlēšanu. Viņš trešdien dosies uz izlases pirmo treniņu Ozolniekos, taču tikai tādēļ, lai satiktos ar puišiem, izlases vadību, nevis kāpt uz ledus.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasei pasaules čempionātā būs jāiztiek bez Miķeļa Rēdliha, kā arī, visticamāk, bez Mārtiņa Karsuma.

Ņiživijs Latvijas hokeja izlasē aizvadījis 217 spēles, un viņš ir rekordists aizvadīto spēļu ziņā. Pasaules čempionātos viņš aizvadījis 79 spēles, kurās guvis 13 vārtus un izdarījis 24 rezultatīvas piespēles.

Pasaules čempionāts šogad atkal risināsies Stokholmā un Helsinkos. Latvijas hokeja izlase spēlēs Helsinku grupā, kurā vēl ir Somija, Krievija, ASV, Vācija, Slovākija, Francija un Austrija. Savu pirmo spēli pasaules čempionātā Latvija aizvadīs Valsts Neatkarības atjaunošanas dienā 4.maijā pret Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!