Foto: AFP/Scanpix

Talantīgā Mario Gēces trūkums Dortmundes "Borussia" komandu UEFA Čempionu līgas finālā padarīs vājāku, uzskata Minhenes "Bayern" pussargs Bastians Šveinšteigers.

UEFA Čempionu līgas fināls starp Vācijas vienībām "Bayern" un "Borussia" risināsies sestdien Londonā. "Borussia" komandai nāksies iztikt bez 20 gadus vecā Gēces, kuram ir cirkšņa savainojums.

"Kad spēlētāji kā Gēce izkrīt no sastāva, iespējams, komanda kļūst nedaudz vājāka," žurnālistiem teica Šveinšteigers. "Šī būtu bijusi lielākā spēle viņa karjerā, tāpēc jūtu viņam līdzi."

"Tomēr tāpat Dortmundei būs 11 spēlētāji, kas atdos 100% spēka," teica pussargs, kurš cer, ka "Bayern" beidzot izdosies izcīnīt titulu, jo pēdējos trijos gados vienība divreiz zaudējusi finālmačā.

Zīmīgi, ka Gēcem šī būtu pēdējā spēle Dortmundes klubā, jo jau nākamajā mēnesī viņš pāries tieši uz "Bayern" vienību.

"Es cienu Dortmundes "Borussia", tomēr ticu, ka no mums pašiem ir atkarīgs, vai uzvarēsim vai zaudēsim," pārliecināts par savu komandu bija Gēce. "Ja izmantojam savu potenciālu, Eiropā ir tikai pāris komandu, kas var mūs pārspēt."

Kā ziņots, Gēce traumu guva 30.aprīļa Čempionu līgas pusfināla mačā pret spāņu klubu Madrides "Real". Otrdien viņš tikai vienu stundu piedalījās "Borussia" komandas treniņā un pēc tā paziņoja, ka nespēs palīdzēt gaidāmajā finālmačā.

Minhenes "Bayern" šosezon tiecas uz vēl nebijušu Vācijas komandu sasniegumu - uzvarēt bundeslīgā, kausa izcīņā un UEFA Čempionu līgā. Bavārijas klubs valsts čempionu titulu jau ir ieguvis, bet kausa izcīņas finālmačā tas 1.jūnijā tiksies ar "VfB Stuttgart" vienību.

Gēce no iepriekšējo divu sezonu Vācijas čempionvienības "Borussia" pārcelsies uz šīs sezonas bundeslīgas spēcīgāko komandu "Bayern" un par šo darījumu Dortmundes klubs saņems 37 miljonus eiro (26 miljonus latu). Līdz ar to Gēce, kura līgums ar "Borussia" bija spēkā līdz 2016.gadam, kļūs par visu laiku dārgāko Vācijas futbolistu.

Gēce kļuvis par pirmo nopietno papildinājumu nākamās sezonas "Bayern" komandai, kad tās vadīšanu pārņems spāņu treneris Hoseps Gvardiola.

Bavārijas reģionā dzimušais Gēce "Borussia" komandai pievienojās astoņu gadu vecumā, bet galvenajā vienībā bundeslīgas mačā debitēja 2009.gadā, kad viņš bija vien 17 gadus vecs. Pirmo maču Vācijas izlasē viņš aizvadīja vēl 2010.gada oktobrī, bet tagad Gēce valstsvienībā nospēlējis jau 22 mačus, izceļoties ar pieciem gūtajiem vārtiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!