Foto: Privātā arhīva foto
Ar restorāna "John" šefpavāru Kristapu Sīli tiekamies viesnīcas topošajā bārā "Jackie". "John" ir jaunās pieczvaigžņu viesnīcas A22 restorāns, kas atrodas Klusajā centrā. Viesnīca celta vietā, kur kādreiz bijusi ASV vēstniecība, ko 1939. gadā apmeklējis Džons Kenedijs. Tā viesnīcas restorāns ieguvis vārdu. Kļūst skaidrs, kāpēc bāram tāds nosaukums.

Esat kolēģu augstu novērtēts. Paraugoties atpakaļ, – cik viegli vai grūti jaunam pavāram sākt savu ceļu? Vai tas nav tas pats, kas jaunam aktierim ienākt teātrī un sākt ar Uldi Dumpi salīdzināties?

Tieši tā arī ir, tas ir ļoti grūti. Mums ir spēcīgi pirmās paaudzes šefpavāri pēc Latvijas atjaunošanas. Mārtiņš Rītiņš bija pirmais, un tad tie viņa "bērni", kas pie viņa mācījušies vai iedvesmojušies no viņa šobrīd joprojām ir zināmākie. Jaunajiem ir grūti paspīdēt, sevi parādīt. Tas ir lēns ceļš, un nav tā, ka slavu var dabūt vienā dienā – vārda atpazīstamība veidojas ļoti lēni. Es gan arī nekad neesmu uz to gājis un centies kļūt slavens, jo viesu novērtējums un tas, ko pats domāju, ir svarīgākais. Protams, atpazīstamība nav nekas slikts – jo tevi vairāk zina, jo vairāk nāk uz tavu restorānu, mainot darbu, tu vari saņemt labāku piedāvājumu…

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!