Foto: Shutterstock
Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.
20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 glāzedzērvenes3.33 glāzesūdens1 glāzecukurs3 ĒKmanna piens, pasniegšanai

Sagatavošana

1

Katlā liek pārlasītas, noskalotas dzērvenes un ar koka stampiņu saspaida, pielej 1/3 glāzes ūdens un caur marli izspiež sulu, kuru noliek vēsā vietā.

2

Izspaidas pārlej ar 3 glāzēm ūdens un vāra 5 minūtes, izkāš un šajā novārījumā maisot ber mannu.

3

Turpina vārīt uz lēnas uguns. Masai pievieno sulu un puto, līdz veidojas biezas putas.

4

Kad masa apjomā dubultojusies, uzpūteni liek deserta trauciņos un novieto vēsumā.

5

Pasniedz ar aukstu pienu.


Iesūtīja:
XP

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!