60Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
250 gcūkgaļas maltā gaļa250 gliellopa maltā gaļa1 sīpols1 ĒKsinepes2 olas milti sāls pipari1 lliellopa buljons MĒRCEI:30 gsviests vai margarīns30 gmilti100 mlbaltvīns150 mlsaldais krējums sāls pipari30 gkaperu sķidrums1 olu dzeletenums50 mlsaldais krējums
Pagatavošana
1
Samīca, veido 16 frikadeles.
2
Buljonu uzkarsē un 20 minūtes uz vidējas uguns vāra frikadeles, pēc tam izņem ārā, buljonu izkāš.
3
Sviestu vai margarīnu apcep, pievieno miltus, pielej 3/8 buljona, baltvīnu un saldo krējumu, pieliek pēc garšas sāli, piparus, kaperus un šķidrumu no kaperiem.
4
Olu dzeltenumu samaisa ar saldo krējumu, iemaisa karstajā mērcē, ieliek tajā frikadeles, uzkarsē, ēd ar kartupeļu biezputru un zirnīšiem.
Iesūtīja: Sauliite
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit