![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/fffc12a0-5ea8-11ed-a7e4-83e4d2d6c409.jpg?w=576&h=313)
Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.
30recipe.minutes
6recipe.ingredients
vidēji
recipe.ingredients
1 baklažāns1 zaļa paprika1 sarkana paprika1 sīpols2 tomāti vai vairāki mazi ķirštomātiņi1 gab.cukīni (kabacis)
recipe.preparation
1
Visus dārzeņus (izņemot cukīni) sagriež gabalos. Baklažānu (nomizotu) kubiciņos, piparus strēmelēs, sīpolu gredzenos un tomātu (ja mazi, tad divus; ja ķirštomātiņi, tad palielu sauju). Tomātiem jābūt mīkstiem un sulīgiem.
2
Pievieno eļļu (vislabāk olīvu extra virgine), sāli, piparus. Pannu obligāti apsedz ar vāku un visu cep uz vidēji stipras uguns, bieži apmaisot.
3
Kad visi dārzeņi jau ir labi sacepušies, pievieno arī cukīni un cep vēl dažas minūtes, lai cukīni ir gatavs, bet paliek gabaliņos.
Iesūtīja: Zara
Опубликованные материалы и любая их часть охраняются авторским правом в соответствии с Законом об авторском праве, и их использование без согласия издателя запрещено. Более подробная информация здесь