Kristīgajās tradīcijās Ziemassvētku gaidīšanas sastāvdaļa ir gavēnis, kas ar saprātīgiem uztura ierobežojumiem un mērenību palīdz cilvēkiem šķīstīt savu dvēseli, prātu un ķermeni. Gavēņa laikam īpašu recepti - laša fileju ar pērļu kuskusu, apelsīna un dzērveņu mērci - iesaka restorāns "Tex Mex".
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 glaša fileja200 gpērļu kuskuss320 gcukini200 gburkāni200 gpaprika100 gsīpoli50 gParmezāna siers400 gapelsīni60 gdzērvenes50 gbazilika pesto50 gbalzamiko krēms40 gcukurs sāls, pipari

Sagatavošana

1

Pērļu kuskusu novāra, tikmēr uz pannas apcep nelielos kubiņos sagrieztus dārzeņus - papriku, burkānus, sīpolus.

2

Kad dārzeņi gatavi, tiem pievieno pērļu kuskusu un nedaudz ūdeni, lai garšas savijas kopā.

3

Beigās pievieno smalki sarīvētu parmezāna sieru.

4

No apelsīna izspiež sulu, ko liek vārīties, pievienojot cukuru un reducē (sabiezina) to.

5

Pēc tam pievieno dzērvenes un nedaudz novāra iegūto masu.

6

Cukini ar kartupeļu mizojamo nazi sagriež garenās strēmelēs, sajauc ar bazilika pesto un balzamiko krēmu.

7

Laša fileju sagriež servējamās porcijās, pārkaisa ar sāli un pipariem un liek cepties uz pannas ar ādu uz leju, apcep zeltaini brūnu no visām pusēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!