Foto: Shutterstock
Ikdienā izvēlos veselīgu uzturu, tāpēc samērā strikti sekoju līdzi ēdienu uzturvērtībai. No savas ēdienkartes jau krietnu laiku esmu izslēgusi visu trekno, saldo un cepto, kā arī miltu izstrādājumus, aizstājot tos ar veselīgākām alternatīvām. Tā kā reizēm kādu našķi gan kārojas, priecājos, ka esmu atklājusi banānu – auzu pārslu cepumu recepti, kas ir gan veselīga un sātīga, gan pietiekami salda. Cepumi lieliski der gan kā uzkoda, gan brokastu ēdiens, aizstājot auzu pārslu putru, kas man personīgi tās ierastajā formātā mēdz visai ātri apnikt.
25Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 banāni1 glāzepilngraudu auzu pārslas1 TKsoda citrona sula rieksti, rozīnes, sēkliņas, žāvēti augļi, kanēlis - pēc izvēles

Sagatavošana

1

Bļodiņā ar dakšiņu saspaida banānus. Pievieno auzu pārslas. Samaisa viendabīgā masā (auzu pārslas var arī sablenderēt, tā iegūstot smalkāku masas konsistenci).

2

Pievieno sodu, ko dzēš ar citrona sulu, žāvētos augļus un citas piedevas, visu samaisa.

3

Veido bumbiņas, ko liek uz cepampapīra un ar dakšiņu piespiež plakanas, veidojot cepumu formu.

4

Cep 160 grādos 10 – 15 minūtes.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!