![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/edb8e620-5e91-11ed-a0a8-c78bc19ef238.jpg?w=576&h=313)
120recipe.minutes
14recipe.ingredients
vidēji
recipe.ingredients
recipe.portions: 8
420 gpūdercukurs6 olu dzeltenumi0.5 taseolīveļla0.25 tasespiens250 gmilti5 ĒKlaima sula1 šķipsnalaima miziņa100 glazdu rieksti2 TKcepamais pulveris8 olu baltumi1 šķipsnavīnakmens1 šķipsnasāls1 taseizsijāts pūdercukurs glazūrai2 TKūdens glazūrai
recipe.preparation
1
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem un bļodā 4 – 5 minūtes kul līdz viendabīgas masas konsistencei cukuru, olu dzeltenumus, olīveļļu, pienu, laima sulu un rīvētu laima miziņu.
2
Kad tas izdarīts, citā traukā izsijā miltus, pievieno tiem maltos lazdu riekstus un cepamo pulveri. Pēc tam sakul to visu kopā ar iepriekš iegūto masu.
3
Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ar vīnakmeni un sāli, pēc tam iecilā iegūtās putas pārējā mīklā.
4
Gatavo mīklu iepildi kēksa formā un cep 50 – 60 minūtes.
5
Lai pagatavotu glazūru, sakul tās sastāvdaļas viendabīgā masā un pārlej pāri kēksam, kad tas izcepies, ļaujot sacietēt.
Опубликованные материалы и любая их часть охраняются авторским правом в соответствии с Законом об авторском праве, и их использование без согласия издателя запрещено. Более подробная информация здесь