Radoša ideja Lieldienu galdam - grūbu putra ar meža ķiplokiem, mīksti vārītām olām un grauzdētiem valriekstiem. Recepti iesaka "Eco catering" dibinātājs, šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.

"Meža ķiploki jeb lakši ir augi, kas sastopami mežā – tos tur noteikti nedrīkst plūkt! Izvēlies lakšus no kādas siltumnīcas vai veikala. Meža ķiploks ir veselībai ieteicams augs, kas uzlabo imūno sistēmu un dod spēku un možumu. Perfekta piedeva Lieldienām!" par vienu no receptes galvenajām sastāvdaļām stāsta Rihards.

Lakšu vietā vari izmantot baziliku. Paipalu olas vari aizstāt ar vistu olām (viena paipalu ola ir ¼ vistas olas). Parmezāna vietā vari izmantot Monterīgo sieru.

Un nu - pie darba!

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 ggrūbas40 gmeža ķiploki60 gciedru rieksti40 gParmezāns60 golīveļļa6 paipalu olas5 gvalrieksti15 gsvaigi spināti2 lauru lapas

Sagatavošana

1

Katliņā uzvāri ūdeni ar sāli un lauru lapām.

2

Verdošā ūdenī liec grūbas un vāri tās aptuveni 25 minūtes.

3

Sagatavo meža ķiploku pesto: blenderī liec lakšus, pieber ciedru riekstus, rīvētu Parmezānu, sāli, melnos piparus un olīveļļu, sablendē tos viendabīgā masā.

4

Tad verdošā ūdenī liec paipalu olas uz 2 minūtēm un 30 sekundēm un uzreiz pēc tam atdzesē tās ledusaukstā ūdenī.

5

Kad olas gatavas, uzmanīgi nolobi tās un sagriez uz pusēm.

6

Nomazgā spinātus, valriekstus 5 minūtes grauzdē krāsnī 180 grādu temperatūrā.

7

Visbeidzot sajauc grūbas ar meža ķiploku pesto un grauzdētiem valriekstiem, pievieno spinātus un sajauc atkal, izliec ēdienu skaistā šķīvī, dekorē ar paipalu olu pusītēm un uz smalkākās rīves pārrīvē ar Parmezānu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!