Foto: Vida Press
Katrā kumosā sajūtamie rieksti, rozīnes un dateles, padara šo cepumu garšu neatvairāmu. Jau tos gatavojot, radīsies vēlme ar pirkstu iebraukt mīklas bļodā.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

60 grozīnes60 gdateles, bez sēklām60 gzemesrieksti3 gapelsīna miza, sarīvēta125 gsviests100 gbrūnais cukurs1 gab.ola125 gmilti (self-rising)250 gkukurūzas brokastu pārslas

Sagatavošana

1

Zemesriekstus sasmalcina, nedaudz sadrupina kukurūzas pārslas.

2

Bļodā sajauc augļus, riekstus un apelsīna mizu.

3

Atsevišķā bļodā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru, līdz masa ir gaisīga. Tas pievieno olu un iekuļ to masā. Pievieno riekstu-augļu maisījumu, iemaisa un liek mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru, ietauko papīru ar nelielu daudzumu sviesta.

5

Izņem mīklu no ledusskapja, veido no tās nelielas bumbiņas, pievienojot katrai no tām nedaudz kukurūzas pārslu. Liek bumbiņas veidnē, ar dakšu nedaudz saplacina tās un liek krāsnī uz 12-15 minūtēm, līdz cepumi ir skaisti zeltaini.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!