Rudens ir laiks, kad nepieciešams stiprināt organismu, un tieši maltītes dažādošana un papildināšana ar vitamīniem bagātiem produktiem, kā arī tējām un karstajiem dzērieniem palīdzēs stiprināt imunitāti un "uzlādēt" enerģiju. Veselīgu dzēriena recepti iesaka Jūrmalas restorāna 36. līnija īpašnieks, šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Smiltsērkšķis ir lielisks imūnsistēmu stiprinošs līdzeklis, tā sastāvā ir vairāk nekā 190 bioloģiski aktīvu komponentu. Smiltsērkšņu sula savienojumā ar medu, ingveru un kanēli ir organismu vispārspēcinošs dzēriens, kas sasilda, stimulē asinsriti un paaugstina organisma spēju pretoties infekcijām.

::recepte::

Katliņā lej ābolu un smiltsērkšķu sulu, pievieno ingvera sakni un garšvielas, uzkarsē.

Dzērienu papildina ar medu, maisa līdz tas ir izkusis.

Dzērienu noceļ no plīts un izkās caur sietiņu vai tīru marli, lai tam nebūtu biezumu.

Pasniedz karstu ar sezonālajām ogām un ābola šķēlītēm.

::!recepte::

Atceries! Karsēt nenozīmē vārīt!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!