Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!
50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
750 gjaunie kartupeļi4 ĒKolīveļļa1 ķiploks50 ganšovu filejas300 gķirštomāti ķekaros4 ĒKsagrieztas olīvas (melnās un zaļās) melnie pipari

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem.

2

Nomazgātus jaunos kartupeļus liek cepamajā pannā un apslaksta ar divām ēdamkarotēm olīveļļu.
Kartupeļus cep uz cepeškrāsns vidējām restītēm aptuveni 20 minūtes.

3

Kad tas izdarīts, kartupeļus ņem ārā no cepeškrāsns, un uz pannas tiem klāt pieliek ķiršu tomātus, viena ķiploka daiviņas, anšovu filejas šķēlītes un olīvas. Pārlej atlikušo eļļu un pārber nedaudz svaigi maltus melnos piparus.

4

Cepamo pannu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep aptuveni 20-25 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un tomātu miziņas sasprāgušas.

Dārzeņus pasniedz siltus. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!