Foto: Delfi Foto
Ziemas krājumiem var sagatavot vasarīgus skābētos gurķus ar jāņogām. Tie lieliski saderēsies ar gaļas ēdieniem. Dotie produkti piemēroti 1,5 l apjomam.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kggurķi2 ķiploka daiviņas1 neliels sīpols3 melnie piparu graudi3 krustnagliņas1.5 glāzesjāņogas1 lūdens1 ĒKcukurs2.5 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Nomazgā gurķus, apgriež galiņus. Tīrā burkā pašā apakšā liek piparus un krustnagliņas, daļu ķiplokus un ripiņās sagrieztu sīpolu.

2

Pēc tam burkā vertikāli kārto gurķus. Pa vidu gurķiem ieber pusglāzi ar jāņogām, kas attīrītas no kātiņiem, un atlikušos sīpolus un ķiplokus.

3

Vāra sālījumu: katlā lej ūdeni, pievieno cukuru un sāli, un atlikušās jāņogas. Uzvāra, pēc tam izkāš caur sietiņu, vēlreiz uzvāra un karstu sālījumu lej pāri gurķiem. Burkām uzliek vāku un katlā ar ūdeni sterilizē 8 - 10 minūtes, pēc tam cieši noslēdz burkas. Atdzesē, burkas apgāžot apkārt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!