Foto: DELFI
Brīvdienas ir tās reizes, kad tik ļoti ir vēlme apēst ko garšīgu, bet gatavošana nereti noplok pie apziņas, ka kūkas vai banānmaizes izcepšana prasa laiku. Jāsaka paldies kulinārijas dieviem, ka ir tādi kārtainie deserti, kuros likt ne tikai to, ko sirds kāro, bet, būsim atklāti, to, kas ir ledusskapī. Ātri, viegli un garšīgi!
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
250 gmascarpone kazenes1 citrona sarīvēta miziņa20 mlsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs1 ĒKkokosriekstu skaidiņas6 gab.dāmu pirkstiņi

Sagatavošana

1

Maskarponi liek bļodā, pievieno saldo krējumu, pūdercukuru, citrona miziņu un kokosriekstu skaidiņas. Visas sastāvdaļas ar mikseri kuļ ne vairāk kā trīs četras minūtes, līdz iegūts gaisīgs krēms.

2

Divos deserta trauciņa pamatos liek salauztus dāmu pirkstiņu gabaliņus, pa virsu liek saldo krēmu, tad uzber kazenes. Virsū ogām atkal liek saldo krēmu, tad dāmu pirkstiņus.

3

Desertu nobeidz ar maskarpones krēma kārtu, kuram pārbērtas kazenes.

Lai labi garšo!

Padoms: saldo var kārtot tādā kārtu secībā, kā vien tīk. Var izmantot gan svaigas kazenes, gan saldētas (iepriekš gan atlaidina, pēc izņemšanas no saldētavas).

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!