Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Burvīgi salāti ēšanai dienas vidū, tie remdēs izsalkumu un ļaus turpināt iesāktos darbus. Salāti būs piemēroti arī kā uzkoda nelielās viesībās.
30Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 sarkanais sīpols3 ķiploku daiviņas2 ĒKolīveļļa0.5 TKraudene (kaltēta)400 gķirštomāti200 ggarneles100 gfetas siers4 saujassalāti šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari1 pitas maize MĒRCEI:100 mlolīveļļa3 TKšerija etiķis šķipsnačili pulveris šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari dažas raudenes lapiņas

Sagatavošana

1

Garnelēm pa nakti ļauj atlaisties, tās ieliekot parastajā ledusskapja nodalījumā. Vispiemērotākās salātiem būs jēlās garneles. Ja nepieciešams, tās iztīra no čaumalām.

2

Sagriež pusgredzenos sīpolu, smalki sakapā ķiploku. Sadrupina fetas sieru.

3

Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno ķiplokus, turpina cept apmēram minūti. Pievieno sīpoliem un ķiplokiem raudeni, ķirštomātus un apmaisot karsē apmēram 2 minūtes.

4

Iemaisa pannā garneles un maisot karsē vēl 2 minūtes, apkaisa garneles un tomātus ar sāli un pipariem, izmaisa.

5

Sagatavo salātu mērci, samaisot kopā visas sastāvdaļas.

6

Uz šķīvja liek salātu lapas, pa virsu liek fetas sieru, siltās garneles un tomātus, aplaista ar mērci, rotā ar raudenes zaļumiem un pasniedz ar pitas maizi, to sagriežot četrās daļās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!