Foto: Shutterstock
Dažādo savu ēdienkarti un ceptu kartupeļu vietā izcep krāsnī rāceņus. Šis cepšanas paņēmiens noderēs arī kāļiem un citām saknēm.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 grāceņi2 ĒKolīveļļa šķipsnaķimenes2 TKkapāts rozmarīns šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Nomizo un sagriež daiviņās rāceņus, liek bļodā. Apslacina dārzeņus ar olīveļļu, uzkaisa ķimenes, kapātas rozmarīna lapiņas, sāli, svaigi maltus melnos piparus un labi izmaisa.

3

Rāceņus liek uz sagatavotās cepamās plāts un cep apmēram 40 minūtes, līdz rāceņi ir mīksti. Ja vēlies, papildini rāceņus ar burkāniem, kartupeļiem, bietēm un citām sezonas saknēm un cep visus dārzeņus vienā pannā vai cepammaisā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!