Foto: Shutterstock
Kārdinoši, kraukšķīgi un gardi tīstoklīši. Lieliski saderēs ar salātiem, biezpiena un krējuma mērci vai arī būs garšīgi vienkārši tādi, kā ir. Tā kā bekons kartupelim iedos gan treknumiņu, gan sāli, tad šo uzkodu var pagatavot burtiski no divām sastāvdaļām.
75Minūtes
2Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
16 kartupeļi16 kūpināta bekona šķēles

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Nelielus, vienāda lieluma kartupelīšus rūpīgi nomazgā. Ja tie ir jaunie kartupeļi, tos nemizo. Ap katru kartupelīti aptin bekona šķēli un sasprauž ar iesmiņu, lai netinas vaļā. Kārto uz cepamās plāts.

3

Kartupeļus liek karstā krāsnī un cep apmēram 45-60 minūtes, līdz tie kraukšķīgi un zeltaini. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!