Nedaudz salda brokastu maize ar vieglu ogu skābumu – tas pateicoties avenēm un mellenēm. Baudi ar tasi kafijas vai ar dažādiem garnējumiem - krēmsieru, ricotta sieru, banāniem, ogām, apelsīna šķēlēm un daudz ko citu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 banāni (labi nogatavojušies un saspaidīti ar dakšiņu)50 gkokosriekstu eļļa (izkausēta)100 gkļavu sīrups125 mlpiens0.5 TKsāls0.5 TKkanēlis0.5 TKcepamā soda1 TKcepamais pulveris150 gkviešu milti50 gauzu pārslas50 gauzu pārslu milti2 saujasmellenes (svaigas vai saldētas)1 saujaavenes (svaigas vai saldētas)

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

2

Bļodā samaisa visas mitrās sastāvdaļas – banānus, kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu un pienu.

3

Pagatavo auzu pārslu miltus – auzu pārslas sasmalcina kafijas dzirnaviņās vai ar rokas blenderi.

4

Mitrajām sastāvdaļām pievieno sausās sastāvdaļas – sāli, kanēli, sodu, cepamo pulveri, miltus, auzu pārslas, un visu kārtīgi samaisa.

5

Mīklā iemaisa mellenes un avenes. Masu ielej ar cepamo papīru sagatavotā maizes formā un cep 40 minūtes vai kamēr koka kociņš, kas iedurts klaipiņā, iznāk tīrs.

6

Atdzesē maizi 5–10 minūtes, tad izņem un ļauj atdzist pilnībā pirms pasniegšanas.

Atdzisušo banānmaizi ēd tāpat vai apsmērē ar svaigo sieru, ievārījumu vai ko citu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!