Foto: Shutterstock
Ābolu ievārījumiem pagatavošanas iespējas ir daudz un dažādas, bet šī ir ''Tasty'' pārbaudīta un ļoti iecienīta. Kaut kas starp ievārījum un ābolu biezeni – ideāli piestāv vafelēm, pankūkām, kūkām un visai labi iet iekšā karotēm vien.
30Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgāboli1 bundža iebiezinātais piens ar cukuru500 gievārījuma cukurs

Sagatavošana

1

Ābolus nomazgā, nomizo, iztīra no serdēm un sagriež mazākos gabaliņos.

2

Liek katlā, pārber ar cukuru un vāra aptuveni 10 minūtes, līdz āboli izšķīst biezenī. Ja nepieciešams, pievieno šļuku ūdens. Ja vēlies, var masu sablendēt, tad ievārījums būs viendabīgas konsistences. Tad pievieno iebiezināto pienu un karsē vēl aptuveni 5 minūtes. Svarīgi ievārījumu vārīt un maisīt ļoti lēnām, citādi ''izklapējot'' gaisu, "zapte" ātrāk pēc tam bojāsies.

3

Gatavo ievārījumu pildi burkās un glabā ledusskapī vai pagrabā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!