![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/26d202c0-7be8-11ed-8ad2-659178b799d2.jpg?w=576&h=313)
20recipe.minutes
6recipe.ingredients
viegli
recipe.ingredients
recipe.portions: 4
saujaskābenes3 gab.vārītas olas1 gab.gurķi saujasīpolloki pēc garšassinepes vai mārrutki3 ĒKskābs krējums
recipe.preparation
1
Saplūc pamatīgu sauju skābeņu.
2
Skābenes noskalo un sagriež, liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tās nosedzas, un vāra dažas minūtes vieglā sālsūdenī, atdzesē. Nepacietīgāki ēdāji katliņu var likt auksta ūdens peldē.
3
Tikmēr sagriež lociņus un svaigu gurķi – jo mazāki būs gabaliņi, jo labāk.
4
Kad skābeņu novārījums atdzisis, pievieno zaļumus un dažas karotes liesa krējuma. Droši var likt arī kreses un pat rukolu. Noloba trīs iepriekš novārītas olas, sasmalcina un ber klāt. Pikantumam pēc patikas pievieno sinepes vai mārrutkus.
5
Varbūt šī skābeņu zupa neuzvarēs ēdienu skaistumkonkursā, bet garšo izcili, turklāt nākamajā dienā zupa būs vēl smeķīgāka!
Опубликованные материалы и любая их часть охраняются авторским правом в соответствии с Законом об авторском праве, и их использование без согласия издателя запрещено. Более подробная информация здесь