Foto: DELFI
Grils palīdz radīt brīnumainas maltītes un neliek vilties izsalkušajiem. Ja nav laika marinēt gaļu, bet vēderi kurkst, atliek vien ar eļļu, citronu sulu un garšvielām apslacīt dārzeņus un likt tos uz restēm. Ātri, vienkārši un, galvenais, ka garšīgi!
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 gab.kabači600 gšampinjoni pēc garšasbaziliks pēc garšasestragons olīveļļa citronu sula sāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Kabačus noskalo, nogriež cietos galus un sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlēs. Liek bļodā, apslaka ar olīveļļu un citronu sulu, apkaisa ar svaigi sagrieztu estragonu vai baziliku, sāli un pipariem. Ja negaršo ne baziliks, ne estragons, var likt dilles. Ja ir vairāk laika, var marinādei pievienot arī sasmalcinātu ķiploku. Kārtīgi ar rokām apmaisa.

2

Šampinjonus izvēlas pēc iespējas svaigākus, lai nebūtu jānoņem miziņa un kātiņš. Ar mitru drāniņu noslauka gružus un liek bļodā. Apslaka ar olīveļļu, acitronu sulu, apkaisa ar svaigi maltiem pipariem, samaisa. Sēnes sprauž uz koka iesmiņiem.

3

Liek uz grila un cep apmēram 15 minūtes.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!