Foto: Shutterstock
Pavisam ātri un vienkārši uztapināmo dzērveņu salsu mājas ballītēs vari pasniegt gan kā atsvaidzinošu piedevu gaļas ēdieniem, gan arī izmantot to kā pikantu uzkodu kombinācijā ar sāļajiem krekeriem, kā arī kartupeļu vai kukurūzas čipsiem. Īpaši lieliskai garšu kombinācijai bļodiņā liec bezpiedevu krēmsieru un devīgi pārber to ar salsu, jo abi šie produkti lieliski papildinās viens otru.
10Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 tasesdzērvenes1 buntīte sīpolloku1 buntīte kinzas vai pētersīļu1 gabaliņš ingvera saknes (3-4 cm)0.5 glāzecukurs1 čili pipars pēc garšassāls1 laims (sula un miziņa)3 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

1

Dzērvenes pārlasa, noskalo. Ķiplokus nomizo. Laimam norīvē miziņu, izspiež sulu. Ingveru nomizo, sagriež mazākos gabaliņos. Sīpollokus sīki sakapā.

2

Visas sastāvdaļas, izņemot sīpollokus, liek virtuves kombainā un sablendē viendabīgā masā.

3

Liek bļodā, pievieno lociņus, samaisa, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz stundu, lai pa šo laiku ievelkas visas garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!