Foto: Privātais arhīvs
Esam ieraduši reņģes pirms pārliešanas ar marinādi iepriekš apcept, bet tu vari izvairīties no šīs laikietilpīgās un šmucīgās nodarbes, iemarinējot reņģes bez cepšanas.
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgreņģes citrons TKmelnie pipari1 TKsāls1 rozmarīna zariņš1 sīpols100 mlbaltvīna etiķis50 mlolīveļļa1 lauru lapa smaržīgie pipari60 gcukurs1.5 TKsāls1 TKkūpinātas paprikas pulveris1 TKoregano

Sagatavošana

1

Reņģēm nogriež galvas, zivis izķidā. Ja ir laiks un luste, tad arī izfilē.

2

Liek reņģes bļodā, pievieno sāli, piparus, plānās šķēlītēs sagrieztu citronu, sīpolu un sakapātu rozmarīnu. Visu apmaisa, liek aizvākojamā plastmasas spainītī vai citā piemērotā traukā.

3

Visas marinādes sastāvdaļas liek katliņā un uzkarsē, bet ne līdz vārīšanās temperatūrai. Katliņu noņem no plīts, marinādi atdzesē.

4
5

Pārlej reņģes ar marinādi. Uz nakti trauku atstāj istabas temperatūrā, tad aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!