![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/9665dfc0-5b55-11ed-82e7-d9fe101d1910.jpg?w=576&h=313)
240recipe.minutes
9recipe.ingredients
viegli
recipe.ingredients
gurķi sīpoli sinepju graudiņi dilles MARINĀDEI:0.5 lūdens300 gcukurs2 ĒKsāls150 getiķis
recipe.preparation
1
Divlitru burkā liek pusripās vai sīki sagrieztus sīpolus un dilles, ieber sinepju graudiņus.
2
Nemizotus, mazliet pamērcētus, svaigus gurķīšus sagriež ripiņās vai četrās daļās (vispirms gareniski uz pusēm, pēc tam vēlreiz – perpendikulāri). Cik lielus gabaliņus un kādā formā – izvēlies pats! Jo tā ir uzkodiņa, ko ātri iemest mutē.
3
Sagrieztos gurķus saber burkā.
4
Uzvāra marinādi (ūdeni ar cukuru, sāli un etiķi) un karstu (ne vārošu!) lej sagatavotiem gurķiem burkā.
5
Uzliek vāku un burku nedaudz sakrata.
6
Var baudīt jau pēc četrām stundām – ēst uz sviestmaizēm vai ar šašliku. Ļoti garšīgi pie grillējumiem – brīvā dabā.
7
Ja silts laiks – uzglabā vēsā vietā vai ledusskapī.
Brīdinām: nepietiks ilgam laikam, jo tie ir tik gardi, ka drīz vien būs notiesāti.
Опубликованные материалы и любая их часть охраняются авторским правом в соответствии с Законом об авторском праве, и их использование без согласия издателя запрещено. Более подробная информация здесь