Foto: Shutterstock
Deserts ar pārsteigumu – tā varam teikt par šokolādes fondantu, kas cepts tieši tik ilgi, lai no ārpuses izskatītos pēc kūciņas, bet pārgriežot no tā izveltos gards un šokolādīgs šķidrums. Ne velti to mēdz dēvēt arī par lavas kūku. Un ja vēl pasniedz kopā ar ogām un saldējumu, mmm…
30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
FONDATIEM:100 gsviests (+pikucis ietaukošanai) kakao pulveris300 gtumšā šokolāde2 gab.olas4 ĒKmilti šķipsnasāls1 saujapekanrieksti2 ĒKpūdercukurs PASNIEGŠANAI: vaniļas saldējums pūdercukurs ogas

Sagatavošana

1

Sagatavo 4 karstumizturīgus deserta trauciņus (200 ml tilpuma). Ietauko tos ar sviestu, tad apbārsta ar kakao, lai trauciņi "iepūderēti".

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem (200 grādiem, ja izmanto režīmu ar ventilatoru).

3

Bļodiņā ber salauztu šokolādi, pieliek sviestu un izkausē karsta ūdens peldē.

4

Pekanriekstus smalki sakapā ar nazi.

5

Šķidrajā šokolādes masā pakāpeniski iemaisa sakultas olas, tad pievieno miltus, riekstus, pūdercukuru un mazu šķipsnu sāls.

6

Šokolādes masu salej vienādās daļās deserta trauciņos.

7

Liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Izņem no krāsns un pasniedz, uzmanīgi apgāžot trauciņu otrādi uz deserta šķīvja.

8

Fondantam uzkaisa pūdercukuru, virsū liek ogas dekoram, bet blakus kādu saldējuma bumbu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!