Fоtо: DELFI
Nekas tā neliek baudā noelsties, kā kumoss patiesi sulīgu un mīkstu gaļas bumbiņu, kas pagatavotas perfekti krēmīgā mērcē. "Te nebūs nekā sarežģīta, tikai tas, kas atrodams ledusskapī!" saka receptes autors Jānis.
50recipe.minutes
12recipe.ingredients
viegli

recipe.ingredients

recipe.portions: 4
500 gjauktā maltā gaļa1 gab.sīpols2 šķēlesbaltmaize mlpiens ĒKgaršvielu maisījums gaļai1 gab.ola eļļa cepšanai1 gab.sīpols1 ĒKmilti5 ĒKkečups100 gkausētais siers150 mlpiens (vai vairāk)

recipe.preparation

1

Sāk ar gaļas masas sagatavošanu. Seklā šķīvī liek maizes šķēles un aplej ar pienu, lai izmirkst.

2

Lielā bļodā liekk malto gaļu, pievieno smalki jo smalki sakapātu sīpolu. Pārber ar garšvielām, liek klāt izmērcēto maizi, olu un visu ar rokām samīca viendabīgā masā.

3

Virpina aptuveni 3 cm diametrā lielas gaļas bumbiņas.

4

Kad tas paveikts, uzkarsē pannā eļļu un apcep gaļas bumbiņas tā, lai no visām pusēm skaisti apbrūnējušas. Apceptās bumbiņas izņem no pannas un atliek malā.

5

Tajā pašā pannā gaļas tauciņos gatavo mērci. Vispirms pannā saber smalki sakapātus sīpolus, līdz tie teju caurspīdīgi. Tad pārber visu ar miltiem un apbrūnina. Pievieno kečupu, pamatīgi apmaisa, lai sastāvdaļas sajaucas.

6

Mērces pamatam pievieno kausēto sieru, apmaisa un ļauj sieram pakust. Tad lēnām lej pienu, mērci maisa un vēro – ja konsistence par biezu, pielej vēl nedaudz piena.

7

Kad mērce karsta, saber tajā apceptās gaļas bumbiņas un ļauj visam pannā sutināties uz nelielas uguns 3–5 minūtes, apmaisot saturu, lai mērce nepiedeg.

Pasniedz ar spageti, griķiem vai kādu citu piedevu pēc vēlēšanās.

Lai labi garšo!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !