Foto: Publicitātes foto
Ideja neikdienišķiem salātiem: divas veselīgas sastāvdaļas – spināti un olas – kuras papildina kraukšķīga bekona mērce. Recepti iesaka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācija (LAPNA).
30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gauksti kūpināts bekons2 ĒKsarkanvīna etiķis1 gab.ķiploka daiviņa1 TKbrūnais cukurs1 ĒKDižonas sinepes pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari1 šķipsnamalts muskatrieksts1 šķipsnačili pārslas50 mlolīveļļa150 gspināti1 gab.neliels sarkanais sīpols4 gab.vārītas olas

Sagatavošana

1

Bekonu sagriež šaurās strēmelēs un uz vidējas uguns pannā apcep, ik pa laikam apmaisot. Kad bekons kļuvis kraukšķīgs, to noņem no pannas un liek šķīvī, kas izklāts ar papīra dvieli.

2

Tajā pašā pannā, kur cepies bekons, liek sarkanvīna etiķi, brūno cukuru, sinepes, saspiestu ķiploka daiviņu, pievieno sāli un piparus un visu izkarsē, ik pa laikam apmaisot, lai garšas sajauktos.

3

Lej sagatavoto mērces pamatu bļodiņā un pakāpeniski pievieno olīveļļu, visu maisot. Pievieno mērcei pusi saceptā bekona.

4

Lielā salātu bļodā ber spinātus, sakapātas olas un plānos pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Pārlej ar silto mērci un pārkaisa ar atlikušo bekonu.

Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.

Lai labi garšo!

LAPNA Latvijā un Lietuvā īsteno kustību "Olas ir spēks!", atgādinot, ka olas ir pieejams produkts, kas satur 13 dažādus organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Tās ir vēlams iekļaut ikdienas uzturā gan bērniem, gan pieaugušiem, gan senioriem – ne tikai Lieldienās, bet visa gada garumā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!