![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/a847d08f-e5d3-4fca-b248-e9028a00def1.jpg?w=576&h=313)
45recipe.minutes
5recipe.ingredients
viegli
recipe.ingredients
recipe.portions: 4
1 kgsviesta pupiņas3 gab.ķiploka daiviņas olīveļļa svaigs baziliks pēc garšassāls, pipari
recipe.preparation
1
Sviesta pupiņas (bet itin labi der arī zaļās vai pat violetās pākšu pupiņas) nomazgā, nogriež tām galiņus.
2
Sagatavotās pupiņas liek vārošā sālsūdenī un vāra apmēram 15 minūtes, pēc tam nokāš un noskalo ar ledusaukstu ūdeni – lai apstātos gatavošanās process.
3
Pannā uzkarsē olīveļļu, liek sakapātus ķiplokus un uz lēnas uguns izkarsē. Ja vēlas, var pievienot kādu garšaugu, piemēram, svaigas salvijas lapas.
4
Kad ķiploks izkarsējies caurspīdīgs un kļuvis mīksts, pannas saturam pievieno pupiņas un visu, laiku pa laikam apmaisot, izkarsē. Ja šķiet, ka pupiņām par maz sāls, to pievieno.
5
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātu baziliku.
Lai labi garšo!
Опубликованные материалы и любая их часть охраняются авторским правом в соответствии с Законом об авторском праве, и их использование без согласия издателя запрещено. Более подробная информация здесь