Foto: DELFI
Šis ir īstais laiks, lai palutinātu savu un mājinieku vēderus ar paštaisītu mājas burgeru. Ja tev garšo veikalā nopērkamā liellopa burgera gaļa, tad mierīgi vari izlīdzēties ar to pašu, tomēr vari burgerkotleti pagatavot arī pats. Viss gardums ir mērcītē, kas pagatavota no gurķu-sinepju salātiem ar majonēzi. Lai labi garšo!
40Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

liellopa maltā gaļa sīpols pipari sāls ķiploks siers sviests burgermaizītes gurķu-sinepju salāti majonēze salātlapas tomāti karamelizēti sīpoli

Sagatavošana

1

Pagatavojam burgerkotletes: sīki sakapā sīpolu, pievieno pie liellopa maltās gaļas, papildinot ar ķiploku, sāli un pipariem. Kārtīgi visu samīca!

2

Uz pannas liek lielu gaļas bumbu, ar kādu palīglīdzekli (piemēram, metāla lāpstiņu) to saplacina lielas kotletes izmērā – tā, lai sanāk pēc iespējas plakanāka.

3

Kotletes cep uz pannas, kamēr gatavas.

4

Pa virsu tām liek siera šķēli, pannai uzliek vāku, lai siers labāk izkustu.

5

Tikmēr citā uzkarsētā pannā liek sviestu un apcep burgermaizītes, lai tās apbrūninās/apgrauzdējas.

6

Pagatavo vienu no galvenajām šī burgera sastāvdaļām: bļodiņā sajauc "Spilva" gurķu-sinepju salātus ar majonēzi.

7

Tad kārto burgeru pašu: liek mērcīti (piemēram, kečupu, majonēzi), salātlapas, tomātu, karamelizētus sīpolus, pa virsu tam iepriekš pagatavoto gurķu-sinepju salātu mērcīti un gatavo kotleti ar sieru. Visu noslēdz ar otru burgermaizīti.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!