Daudziem vimbu makšķerniekiem šis ir iemīļots laiks, jo vimbas labi ķeras, vien jāzina daži makšķerēšanas knifi, piemēram, kādas barotavas izmantot un cik garu pavadiņu siet. Bieži vien, ja zivis paši makšķernieki turpat pie upes nenotīra, mājās tiek atvests "pārsteigums". No vienas puses, prieks par skaisto lomu, bet no otras – šausmas, kā zivis atbrīvot no zvīņām, tīrīt un izņemt iekšas. Pagājušajā svētdienā "Tasty" kopā ar šefpavāru Tomasu Godiņu, kurš, starp citu, ir arī kaislīgs vimbu makšķernieks, piemājas dārziņā grilējām vimbas, kuras šoreiz biju iegādājusies Rīgas Centrāltirgū. Rezultāts bija dievīgs – uz restēm ceptā zivs garšoja lieliski, turklāt to papildināja grilēti dārzenīši, kas bagātināja mūsu atklāto grila sezonu. Bet tagad par visu pēc kārtas! Rakstā uzzināsi vimbu makšķerēšanas knifus, kā noteikt, vai noķertās vimbas ir labas, šefpavārs rādīs soli pa solim, kā tīrīt un ķidāt zivis un – visbeidzot – kā gardi pagatavot mazsālītu vimbu, grilētu zivi un vimbu folijā.

Tomass Godiņš vimbas makšķerēt devies trīs reizes, no kurām viena bijusi ļoti laba – noķerta 21 vimba. "Bet vimbas makšķernieks drīkst ņemt tikai piecas, sākot no 30 centimetru garuma, pārējās jālaiž vaļā. Daudzi džeki no copes bija paņēmuši vairāk, tad tiem uzlika 500 un 1000 eiro lielus sodus. Zinu, ka Kuldīgas pusē ir licencētais posms, kur var septiņas vimbas ņemt, bet ikdienas copē – vien piecas. Vimbas dzīvo upē, Gaujā mazāk, šogad Lielupe ir vislabākā. Jelgavas pusē ļoti labi ķeras. Bet jābrauc jau naktī, divos, pustrijos, lai vispār vietu dabūtu, jo ir pilns ar džekiem, visi tagad, pavasarī, brauc ķert vimbas. Vēl ķer lašus un taimiņus, bet tas ir dārgs prieks, tur jāpērk licence un vajag nopietnāku aprīkojumu, bet vimbas ķert ir vienkārši."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!