“Dan Bing” burtiski tulko kā “ola” un “kūka”. Tradicionāls Taivānas brokastu ēdiens, ko ielu pārdevēji parasti pārdod katru rītu, apkalpojot izsalkušo klientu garās rindas, kad visi steidzas uz darbu. Tās pagatavotas vienkāršā veidā, izmantojot plāno pankūku pamatni (gatavotu ar tapiokas vai saldo kartupeļu cieti), un papildinātas tikai ar olu un lociņiem.
“Dan Bing” – klasiskās Taivānas olu pankūkas
- 180 g miltu;
- 90 g saldo kartupeļu cietes/tapiokas cietes;
- 320 ml ūdens;
- 3 TK sāls;
- 3 TK balto piparu;
- 6 olas;
- loki (ar vienu saišķīti pietiks).
Sastāvdaļas (pietiek 6 pankūkām):
1. Sajauciet miltus, saldo kartupeļu vai tapiokas cieti, ūdeni, sāli un baltos piparus līdz šķidrai konsistencei, tad iemaisiet sasmalcinātos zaļumus.
2. Pannu uzkarsējiet līdz vidēji augstai temperatūrai un ielejiet nedaudz eļļas. Kad panna ir karsta, ielejiet tajā pankūku maisījumu (vienu zupas karoti) un ļaujiet mīklai cepties apmēram 3–4 minūtes. Uzmaniet, lai pankūka stingri turas kopā un tās maliņas ir kraukšķīgas.
3. Kamēr pankūka cepas, atsevišķā trauciņā iesitiet vienu olu un pievienojiet nedaudz sāls un piparu (pēc vajadzības), un sakuliet.
4. Ar lāpstiņu paceliet pankūkas mīklu (vai uz brīdi ielieciet atsevišķā traukā) un ielejiet pannā sakulto olu, lai tā nosegtu visu pannu. Pankūku apgrieziet otrādi un uzlieciet pa virsu sakultajai olai.
5. Ļaujiet tai pastāvēt apmēram minūti vai līdz brīdim, kad ola ir pielipusi pie pankūkas, un tad to apgrieziet uz otru pusi.
6. Pievienojiet jebkuru piedevu pēc savas izvēles – rīvētu sieru, dārzeņus, šķiņķi u. c. Pankūku sarullējiet caurulītes formā un pasniedziet siltu.
Gatavošana:
* Tapiokas un saldo kartupeļu ciete ir lipīga, līdz ēdiens ir pilnībā pagatavots, tāpēc apgriežot esiet piesardzīgi, lai maisījums nesaliptu kopā un neizjuktu.

** Ja tā ir pirmā reize, kad kaut ko tādu gatavojat, noteikti negatavojiet augstā temperatūrā, lai cepšana varētu notikt ilgāk un ar tapiokas vai saldo kartupeļu cieti būtu vieglāk darboties.
SVARĪGI:
Foto: Kristaps Janmers
Taivānas kulinārijas kultūra un kārdinošas receptes – uzzini vairāk projektā ‘Ēdiens ir mīlestība’ un pārbaudi savas zināšanas erudīcijas testā