PROJEKTS TAPIS SADARBĪBĀ AR TAIPEJAS MISIJU LATVIJĀ
Trīs kausu vista jeb “San Bei Ji” ir populārs standarta ēdiens taivāniešu virtuvē. Nosaukums saistīts ar trim izejvielām, ko izmanto šī ēdiena mērces pagatavošanā: glāze rīsu vīna, glāze sojas mērces un glāze sezama eļļas.
Trīs kausu vista
** ja izmanto “Mirin” rīsu vīnu, jāliek mazāk cukura. “Mirin” ir saldāks par “Shaoxing” vīnu, kam ir dziļa, aromātiska un nedaudz saldena garša.
Svarīgi:
- 600 g vistas šķiņķu;
- 15 g ingvera (šķēlēs);
- 5 mazas ķiploku daivas (veselas);
- 1–2 čili (sagriezti mazās strēmelītēs);
- 4 loki (sakapāti 4–5 cm garumā);
- 40 ml augu eļļas;
- 40 ml sezama sēklu eļļas;
- 60 ml sojas mērces (var arī izmantot tumšo soju, lai iegūtu tumšāku nokrāsu);
- 70 ml rīsu vīna, ķīniešu “Shaoxiang”, vai 60 ml japāņu “Mirin”**;
- 2 TK cukura (1 TK, ja izmanto “Mirin” rīsu vīnu).
Sastāvdaļas:
1. Uzkarsējiet dziļu pannu uz vidējas uguns un pievienojiet augu eļļu kopā ar sezama eļļu. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet ingveru, ķiplokus, lociņus un čili piparu un apcepiet apmēram 2 minūtes.
2. Pievienojiet vistu un cepiet, laiku pa laikam maisot, līdz tā paliek brūna ar kraukšķīgām malām, 5 līdz 7 minūtes.
3. Pievienojiet cukuru un samaisiet. Pēc tam pievienojiet rīsu vīnu un sojas mērci un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet karstumu – gatavojiet uz lēnas uguns, līdz mērces sāk palikt mazāk, kā arī tā sabiezē, apmēram 15–20 minūtes, līdz tā pielīp vistas gaļai un piešķir tai bagātīgu, tumšu krāsu. Šī procesa laikā noteikti apmaisiet, lai nepiedegtu.
4. Izslēdziet uguni, pievienojiet baziliku un samaisiet.
Gatavošana:
Gatavos vistas šķiņķus pasniedz kopā ar rīsiem.
Pasniegšana:
Foto: Kristaps Janmers
Taivānas kulinārijas kultūra un kārdinošas receptes – uzzini vairāk projektā ‘Ēdiens ir mīlestība’ un pārbaudi savas zināšanas erudīcijas testā
Projekta ’’Ēdiens ir mīlestība” veidotāji: saturs – Jitinga Lina ("Yi-Ting Eating"), Džeisons Huangs (Taipejas misija Latvijā) un Sabīne Košeļeva ("Delfi Brand Studio"), receptes un projekta vadība – Rihards Janmers, recepšu foto – Kristaps Janmers, dizains – Oskars Dreģis, izstrāde – Olafs Ozoliņš, redaktores – Kristīne Melne, Līga Švāne, mediju komunikācijas eksperts – Edgars Apermanis.
Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.