Фото: Publicitātes attēli
Līdz ar vasaru ir sākusies arī atvaļinājuma sezona, kurā gan vairāk laika pavadām ārā, gan arī biežāk gatavojam maltītes uz grila. Par godu šim laikam "Maxima" garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers ir sagatavojis īpaši vasarīgu recepti – cūkas pavēdere ar baklažāniem, kas papildināta ar svaigu gurķu Raitas mērci.

"Šis ir īstais laiks, lai baudītu svaigas un sezonālas garšas. Cūkas pavēdere ar baklažāniem un Raitas mērci būs ideāls papildinājums jebkurai dārza ballītei ar ģimeni vai draugiem. Šai receptei ir arī liels plus – ja ārā līst lietus, to var pagatavot mājās uz pannas," stāsta šefpavārs Raimonds

60recipe.minutes
14recipe.ingredients
vidēji

recipe.ingredients

140 golīveļļa400 gbaklažāns10 gvidusjūras garšvielu maisījums250 gcūkas pavēdere200 gķiršu tomāti5 gsvaigs baziliks8 graitas garšviela150 gskābais krējums8 gsvaiga piparmētra5 gsvaigs koriandrs10 gloki180 ggurķis pēc garšassāls pēc garšaspipari

recipe.preparation

1

Mērces pagatavošana: Bļodā ieber vienu paciņu Raitas garšvielu maisījumu.

2

Pievieno skābo krējumu, rūpīgi apmaisa un ļauj desmit minūtes ievilkties.

3

Kamēr mērce ievelkas, paralēli sakapā piparmētru, koriandru, lociņus, gurķi un pievieno klāt mērcei. Pēc tam papildina mērci ar piparmētru lapiņām un samaisa.

4

Mērcei pievieno sāli (apmēram 1/3 tējkarotes), kā arī olīveļļu, kas veidos mērcei sātīgāku tekstūru.

5

Pamatēdiena pagatavošana: Baklažānu sagriež palielos – 3 cm x 3 cm gabalos.

6

Sagrieztus baklažānus liek bļodā un gatavo marinādi. Baklažānus pārlej ar eļļu, pievieno pustējkaroti sāls, svaigus maltus piparus un vienu ēdamkaroti Vidusjūras garšvielu maisījumu un rūpīgi izmaisa. Ieteicams baklažānus no visām pusēm samaisīt, lai garšvielas un eļļa būtu vienmērīgi pārklājušas katru baklažāna gabaliņu un ļauj ievilkties vismaz desmit minūtes.

7

Kad baklažāni ir iemarinējušies, sprauž tos uz iesmiņiem – no sākuma ņem cūkgaļas pavēderi un sprauž uz iesma, tad liek baklažāna gabaliņu un ap to apvij cūkas pavēderi. Atkārto darbību līdz iesmi ir bagātīgi sasprausti ar abiem produktiem.

8

Pagatavotos iesmus liek uz grila – ieteicams, lai ogles ir ļoti karstas.

9

Iesmus grilē aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti tos grozot.

10

Pasniedz baklažānu iesmus kopā ar Raitas gurķu mērci.

Lai labi garšo!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !