Фото: Shutterstock
Kamēr kāds steidz apšaubīt fotogrāfijās redzamo zilo toni, citi laiku nekavē un pošas šo dabas fenomenu vērot savām acīm, jo Celestes upe Kostarikā patiešām liek elpai aizrauties.

Celestes upe jeb "Rio Celeste", kas sniedzas 14 kilometru garumā un kur atrodami arī karstie avoti, nudien ir apbrīnas vērta. Šī upe ir skaisti zilā krāsā, kas ir viea no lietām, kas tik ļoti piesaista tūristu uzmanību.

Kā vēsta vietējā leģenda, upe savu krāsu ieguvusi, pateicoties dieviem, kuri zilā tonī krāsojoši debesis, bet otas noskalojuši šajā upē. Taču patieso iemeslu upes iespaidīgajai nokrāsai zinātniekiem uzreiz noskaidrot nav izdevies. Kamēr vieni min minerālu sajaukumu ūdenī, citi īpatnējo toni izskaidro ar optisku ilūziju un to, ka pats ūdens ir caurspīdīgs, bet krāsa veidojas, pateicoties akmeņiem, kas klāti ar konkrētiem minerāliem, minēts "Culture Trip".

Фото: Shutterstock

Pavisam interesanta ir vieta, kur šī upe veidojas, proti, satekot "The Rio Buena Vista" un "Quebrada Agria". Tur pat ar neapbruņotu aci lieliski redzama krāsu pāreja.

Bet tas nebūt nav viss. Sekojot upei, var nonākt arī pie brīnišķīga ūdenskrituma, kas veļas pār klints malu un ieplūst skaisti zilā dabīgajā baseinā.

Фото: Shutterstock
Tas ir iecienīts tūrisma apskates objekts, jo, būsim godīgi, vieta izskatās kā paradīze zemes virsū un iemesls, kāpēc uz turieni doties, nav tālu jāmeklē. Turklāt ainavu vēl vilinošāku padara zaļais mežs, kas ieskāvis debess zilo ūdeni.

Ko vēl apskatīt Kostarikā, meklē te.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !