Pirmajā darba dienā kopš jauno sabiedriskā transporta tarifu ieviešanas portāls "Delfi" devās noskaidrot, ko par biļešu cenām domā Rīgas sabiedriskā transporta pasažieri.
Daži iedzīvotāji izteica nepatiku par augstajām cenām, uzskatot, ka tās ir nesamērīgas ar ikmēneša algu, savukārt citi vēstīja, ka ar cenām samierinās un lieto transportu tāpat kā agrāk.

Lai arī pilna laika studentiem un citām pasažieru kategorijām, kurām ir tiesības saņemt atlaides, braukšanas maksa nav mainījusies, vairāki studenti atklāja, ka sabiedrisko transportu plāno lietot mazāk vai braukt ar riteni.

Vairāki rīdzinieki, kuri vēlējās palikt anonīmi, portālam "Delfi" vēstīja, ka turpinās lietot sabiedrisko transportu, taču biļetes nepirks.

Jau vēstīts, ka pēc jauno tarifu ieviešanas rīdziniekiem un pilsētas viesiem izveidota aplikācija "zaķiem.lv", kurā var aplūkot un dalīties ar sabiedriskā transporta kontroles atrašanās vietām.

No 1. februāra viena brauciena cena pilsētas sabiedriskajā transportā pielīdzināta uzņēmuma "Rīgas satiksme" aprēķinātai viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksai. Rīgas sabiedriskajā transportā un viena brauciena biļetes galīgā cena tiks noteikta 1,15 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!