Regbija "māja" Latvijā pēdējos gados "ir nojaukta gandrīz līdz pamatiem", un attīstības vietā "esam atgriezušies atpakaļ tur, kur mums varbūt nekad nevajadzēja būt," Delfi TV raidījumā "Aizmugure" atzina Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidenta amatā apstiprinātais Kārlis Vents. Kā pirmos darāmos darbus viņš minēja iekšējās kultūras un vides maiņu regbija saimē.

Regbija kluba “Livonia” valdes loceklis Jānis Zuments gan atzina: “Lai kā man gribētos pateikt Kārlim – “Bļāviens, 2200 [kilometri ar autobusu], tas nav nopietni!” es apzinos, ka tie čaļie, kuri gribēs un kuri varēs, tiem būs pilnīgi pie kājas, vai tie būs 2200 vai 3000 kilometru!” Viņš arī atgādināja, ka deviņdesmitajos gados sportisti tieši tā arī apbraukājuši visu Eiropu – autobusā.

Zuments, atbildot uz jautājumu par LRF darāmajiem darbiem, sacīja, ka jādod iespēja jauniem, enerģiskiem, inteliģentiem cilvēkiem veidot saprotamu regbija attīstības plānu tuvākajiem 10 -15 gadiem, kā arī jāsaprot, kādi ir galvenie faktori, lai regbijs Latvijā attīstītos. Tāpat, lai vairotu sporta veida popularitāti un imidžu, “ir jāaizmirst jebkādi skandāli un kašķi”.

“Livonia” pārstāvis mudināja koncentrēties uz bērnu un jauniešu regbiju, kā arī uz izlases panākumiem. “Latvijas regbija Ahileja cīpsla, protams, ir ārkārtīgi nabadzīgais genofonds,” viņš piebilda, atgādinot, ka deviņdesmitajos Latvijas sportisti spēlējuši pasaules kausā un bija gan spēcīga regbija izlase, gan klubu čempionāts, taču vēlāk regbijs esot kļuvis par sporta veidu, “uz kuru tiek nosūtīti bērni, kuri vairs nekam nav derīgi.” Tagad Latvijas regbijam “jācenšas nomainīt genofonds, jācenšas ieiet guļamrajonos, jācenšas parādīt pārtikušām, normālām ģimenēm, ka regbijs – tā ir forša lieta, ka tas netiek spēlēts suņu piekakātās pļavās, un ka pasaulē tas ir ļoti prestižs sporta veids.”

Tiesa, regbijā notiek arī patīkami pārsteigumi, un abi raidījuma dalībnieki kā ārkārtīgi nozīmīgu un pozitīvu novērtēja kluba “Livonia” panākumus Baltijas “top” līgā. “Viena no retajām reizēm, kad redzi tik daudz pieaugušus vīriešus raudot,” par pēcspēles emocijām sacīja Zuments.

“Aizmugurē” arī apspriesti arī skaļākie strīdi regbija saimē, skandalozais autobusu iepirkums un Venta mācības, kurām naudu “aizdevusi” federācija, bet raidījuma pirmajā sadaļā žurnālisti Uldis Strautmanis un Almants Poikāns apsprieda aktualitātes saistībā ar NHL regulārās sezonas sākumu Ziemeļamerikā un Latvijas sportistu gaitām NBA.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma spilgtākajām epizodēm:


Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai komandai Vašingtonas “Wizards”šī būs ļoti nozīmīga sezona, kurā mūsu sportistam jāatgriežas līdera lomā pēc neveiksmīga karjeras posma Dalasā. “Cerams, atgriezīsies kaut kas līdzīgs Ņujorkas “Knicks” laikiem, kur viņš bija viens no komandas galvenajiem motoriem,” pauž Poikāns.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!