huawei
Kā es braucu uz Dubaiju nākotnē lūkoties

Teksts: Kristīne Melne, "Delfi Brand Studio" galvenā redaktore,

Foto: Privātais arhīvs un publicitātes

Sadarbībā ar "Huawei"

Dubaija nekad nebija manu "pilsētas, ko noteikti redzēt dzīvē" sarakstā. Līdzīgi kā Islande, Bali un Pakrojas ziedu festivāls, viss jau šķita apskatīts svešos sociālo tīklu kadros. Tomēr, saņemot uzaicinājumu no "Huawei" braukt uz Dubaiju iepazīt jaunākos produktus, sapratu – iespēja, ko grēks laist garām. Tā 5. maija pusnaktī kopā ar dažiem tehnoloģiju zinātājiem sēdāmies lidmašīnā, lai uzsāktu ceļojumu nākotnē, kā ceļvežos mēdz dēvēt braucienus uz šo galamērķi.
Man teica, ka maijā Dubaijā ir karsts. Ļoti karsts. Draugi zinot, ka jau pie +25 stenu nespēkā, brīdināja, lai gatavojos. Pirmo reizi sperot soli ārpus labi kondicionētajām iekštelpām, sapratu – šim es nekādi nevarēju sagatavoties. Lai gan telefons rādīja, ka ir ap +37, brīžiem temperatūra pārsniedza 40 grādus, un ceļojums ritēja divejādos stāvokļos – "Kā var būt tāda elle?" un "O, cik labi ir autobusā!". Kondicionieri te darbojas visur, un ar ceļabiedriem priecājāmies, ka neesam iedzīvojušies iesnās.
Dubaijā viss ir liels – ēkas, reklāmu stendi, ambīcijas un attālumi starp apskates objektiem. Mani brīdināja, ka Dubaija nav staigājama pilsēta, bet nebiju gatava tam, cik ļoti šī ir automašīnu pilsēta. Deviņos vakarā satiksme ir tikpat blīva kā darbdienu rītos uz Vanšu tilta. Ietves debesskrāpju pakājē šķiet šauras un bezgalīgas. Gājējam koku pavēni praktiski neatrast, bet satiksmes apļus vietām rotā īstas oāzes.

Glābiņš ir pie un uz ūdens – izbraukt ar kuģīti no "Dubai Marina" vai, ja esi drosmīgāks un meklē autentiskāku pieredzi, vecpilsētā atrast tradicionālo laivu piestātni.

Man Dubaija tā pa īstam patika pēc tumsas iestāšanās, kad iedegas ugunis un nedaudz mazinās tveice. Arī Burdžhalīfā jeb Halīfa tornī, kas pagaidām ir augstākā celtne pasaulē, iesaku braukt pēc saulrieta – skats no 124. stāva uz pilsētu ir neticams, un arī dejojošo strūklaku šovs ir varbūt nedaudz banāla, bet iespaidīga pieredze.

Ja gribas izbaudīt kontrastus, iesaku vienu dienu veltīt ceļojumam laikā. Pirmā pietura – Nākotnes muzejs, kas ir viens no karstākajiem pēdējo gadu top apskates objektiem Dubaijā un ļauj piedzīvot 2071. gadu. Otrā pietura – Dubaijas vecpilsēta, kas, lai gan viltota, ļauj doties uz senāku pagātni.
Kad tehnoloģijas satiek modi
Tagad gan pie ceļojuma galvenā iemesla – "Huawei" jauno produktu prezentācijas. Īsi pirms saulrieta ierodamies "Atlantis The Royal" viesnīcā, ko esam jau redzējuši pa gabalu no dažādām pilsētas vietām. Ļaužu pūļi, uzkodas, iespēja izmēģināt produktus, un tad arī laiks lielajai prezentācijai. Kādi tad ir galvenie jaunumi?
Sekojot savai nostājai "kāpēc taisīt pelēku, ja ir pieejamas visas varavīksnes krāsas", "Huawei" piedāvā "Watch GT4" jaunā – "vert green" – tonī.
Tāpat jauna – bēša – krāsa ir "FreeClip" austiņām. Tā kā vēl aizvien neesmu atradusi austiņas, kas ausī arī paliek, šis šķiet intriģējošs produkts, ko izmēģināt. Tiesa, tās nepiedāvā trokšņu slāpēšanu, bet ir situācijas, kad ērtums un pārliecība, ka austiņas nepazudīs, ir svarīgāka
No plašā jaunumu klāsta mani visvairāk uzrunā jaunie kantainie pulksteņi "Watch Fit 3". Tas ir viegls (nieka 26 grami), plāns, ērti pieguļ rokai un netraucēs ne sporta zālē, ne guļot. Pieejamas sešas dažāda veida siksniņas, ļaujot pulksteni pielāgot dažādām dzīves situācijām un stiliem. Siksniņas ir ērti maināmas ar "QuickLink" savienojumu, tāpat sarūpēts plašs ekrāna attēlu klāsts.

Viens no svarīgākajiem šī pulksteņa uzdevumiem ir tā valkātājam justies labāk, un te talkā nāk dažādi veselīga un aktīva dzīvesveida rīki "Huawei Health" lietotnē, piemēram, "Stay Fit" funkcija, kas ļauj sekot līdzi dienā uzņemtajām un patērētajām kalorijām, vai viedie fizisko aktivitāšu ieteikumi. Jaunais pulkstenis piedāvā arī "TruSleep™ 4.0", kas nozīmē vēl pilnīgāku ieskatu miega paradumos.
Uzmanības vērts ir arī "Watch 4 Pro Space Edition", ko iedvesmojuši cilvēces sasniegumi kosmosā. Tas veidots no izturīgiem DLC (diamond-like carbon) aviācijas klases materiāliem un piedāvā ne tikai kosmisku dizainu, kurā integrēta sarkanā krāsa, bet arī uzlabojumus veselības un fitnesa funkcijās.
Skaistumam jābūt pieejamam visiem
Īsts radošuma un iedvesmas rīks ir jaunā "Go Paint" lietotne, kuras izstrādē "Huawei" sekojis četriem pamatprincipiem – autentisks, gudrs, vienkāršs un profesionāls. Izmēģinot lietotni "MatePad 11,5 "S" planšetē ar "PaperMatte" ekrānu, pārliecinājos – iespēju tur ir daudz, viss ir ērts un intuitīvi saprotams. Prezentācijas pasākumā bija aplūkojami arī dažādu mākslinieku "Go Paint" radītie darbi, kas ļāva novērtēt papīram un dažādu krāsu veidiem maksimāli pietuvinātās faktūras, un vienbrīd pieķēru sevi pie domas, ka ar "Go Paint" iespējām pat man sanāktu radīt ko acīm tīkamu.
Tāpat prezentācijā redzējām jaunās bezvadu austiņas "FreeBuds 6i" ar vēl labāku trokšņu slāpēšanu, "Huawei MateBook X Pro" klēpjdatoru, kas sver mazāk par kilogramu, un "Huawei MateBook 14" klēpjdatoru. Tagad tikai jāgaida, līdz jaunumi nonāks līdz mums, lai izvēlētos tās ierīces, kas mūsu nākotni padarīs ne tikai ērtāku un efektīvāku, bet arī skaistāku.
Copyright © 2023 AS DELFI. All rights reserved.