Foto: F64

Latvijas hokeja izlases pretiniece ASV valstsvienība paziņojusi pirmos 15 hokejistus, kas maijā spēlēs pasaules čempionātā Čehijā. Kā jau ierasts, ASV izlase būs komplektēta ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) vīriem.

Kā norāda ASV hokeja vadošā organizācija "USA Hockey", 11 hokejisti savulaik izvēlēti NHL drafta pirmajā kārtā, bet kopā šiem 15 spēlētājiem ir vairāk nekā 5000 spēles hokeja mekā.

Viens no ASV izlases vārtsargiem būs Alekss Lions, kurš Detroitas "Red Wings" rindās šajā sezonā 44 spēlēs atvairīja 90,4% metienus un vidēji spēlē ielaida 3,05 ripas.

"Red Wings" pārstāvēs vēl arī uzbrucējs Dilans Larkins, kurš šosezon guva 33 vārtus un izdarīja 38 rezultatīvas piespēles. Uzbrukumā vēl viens no līderiem būs Breidijs Tkačuks (Otavas "Senators"), kas šosezon 81 spēlē guvis 37 vārtus un izdarījis 37 rezultatīvas piespēles.

Trīs ASV izlases dalībnieki šajā sezonā laukumā izgājuši visās 82 spēlēs – Ņūdžersijas "Devils" aizsargs Luks Hjūzs, kā arī Monreālas "Canadiens" uzbrucējs Kouls Koufīlds (28+37) un Džoels Ferabī no Filadelfijas "Flyers" (22+28).

ASV rindās vēl ir iekļauti aizsargi Sets Džounss, Alekss Vlasiks (abi Čikāgas "Blackhawks"), Džeiks Sandersons (Otavas "Senators") un Elvja Merzļikina komandas biedrs "Blue Jackets" rindās Zaks Verenskis. Uzbrukumā bez jau pieminētajiem hokejistiem vēl Čehijā būs Mets Boldijs (Minesotas "Wild"), vēl viens Merzļikina komandas biedrs Džonijs Gudro, Lūks Kanins (Sanhosē "Sharks"), Šeins Pinto ("Sneators") un Trevors Zīgress (Anaheimas "Ducks").

ASV izlase maija sākumā dosies uz Slovākiju, kur aizvadīs treniņus un 7. maijā vienīgajā pārbaudes spēlē tiksies ar mājinieci. 2024. gada pasaules čempionātu amerikāņi sāks 10. maijā ar spēli pret Zviedriju. Ostravas grupā kopā ar Latviju, ASV un Zviedriju vēl ir Slovākija, Kazahstāna, Polija, Vācija un Francija.

Latvijas un ASV ceļi pagājušā gadā krustojās "mazajā finālā", kurā Latvija sensacionāli uzvarēja pagarinājumā ar 4:3 un pirmo reizi vēsturē izcīnīja medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!