Līdz šā gada aprīlim tūrisma operatori lidojumus uz Ēģiptes kūrortiem nepiedāvās, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Gitendorfa.

Saskaņā ar viņas teikto šajā sezonā, kas vēl turpinās līdz aprīlim, lidojumi noteikti uz Ēģiptes kūrortiem neatsāksies.

Vienlaikus Gitendorfa atzina, ka atcelto ceļojumu dēļ uz Ēģipti noteikti pieaugs ceļojumu cenas uz citām valstīm. "Ne tikai latviešiem ir atcelti lidojumi uz Ēģipti, tāpat tas ir citiem. Jau pašlaik varu teikt, ka Tenerifē ir pieaugušas cenas," norādīja ALTA prezidente.

Gitendorfa piebilda, ka pasaulē šajā sezonā nav tāda līdzvērtīga masu tūrisma galamērķa kā Ēģipte. "Ja pašlaik kāds vēlas aizceļot kaut kur citur, ne uz Ēģipti, cena ir krietni lielāka. Ceram, ka Ēģiptes blakus valstis spēs izvairīties no nemieriem un varēs piedāvāt līdzīgus piedāvājumus, vai arī cilvēkiem ir jāgaida pirmie vasaras reisi uz Turciju," viņa sacīja.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka 5. un 6.februārī no Ēģiptes kūrortiem atgriezās visi Latvijas tūristi, kas bija tūrisma uzņēmumu "Tez Tour","Novatours" un "Alida Tours" klienti. Ceļojumi uz Ēģipti tika atcelti masu protestu dēļ. Tajos tika pieprasīta 29 gadus valdījušā prezidenta Hosni Mubaraka atkāpšanās. 11.februārī Mubaraks paziņoja par atkāpšanos.

Iepriekš tika plānots, ka atceltos reisus uzņēmumi atsāks piedāvāt 5.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!