Foto: Publicitātes foto
Lauku tūrisma uzņēmējiem piedalīšanās starptautiskajās tūrisma izstādēs Baltijas valstīs un ārpus tās dod ievērojamu klientu pieaugumu, vadoties pēc savas pieredzes, biznesa portālam "Nozare.lv" skaidro Limbažu novada atpūtas kompleksa "Meža salas" vadītāja Linda Bēce.

"Pēdējo gadu laikā esmu pārliecinājusies, ka ir vērts doties uz izstādēm gan Viļņā, gan Tallinā, gan uz mazo izstādi Tartu un piedāvāt savu produktu, jo tam ir ļoti liela atdeve," skaidro Bēce.

Pēc samērā tukšas vasaras 2009.gadā, 2010.gadā pēc aktīvas tūrisma izstāžu darbības izdevies piesaistīt diezgan daudz jaunu klientu.

"Meža salas" vadītāja skaidro, ka pagājušā vasara bija tik noslogota, ka bija aizpildītas visas vietas pat darba dienās.

Piesaistīt izdevies klientus gan no Baltijas valstīm, gan arī citu valstu interesentus. Savu pienesumu dodot arī aktīva dalība nozares organizācijās.

"Darbojos gan "Lauku ceļotāja", gan Vidzemes tūrisma asociācijā, gan Latvijas kempingu asociācijā, kuras apvieno līdzīgi domājošu uzņēmējus un veido kopējus produktus, attiecīgi - maršrutus," uzsver uzņēmēja.

Uz tūrisma izstādēm, kas tiek organizētas tālāk par Baltijas valstīm, esot jābrauc ar daudzdienu piedāvājumu. "Tur nav vērts aizbraukt ar vienu viesnīcas piedāvājumu un pateikt - brauciet pie manis," uzsver Bēce.

Tūrisma un atpūtas komplekss "Meža salas" atrodas Limbažu novadā - 75 kilometrus no Rīgas un 15 kilometrus no Limbažiem. Meža vidū desmit hektāru plašā teritorijā mākslīgi veidotu ūdenstilpņu, salu, pussalu un kalnu ielokā ir izbūvētas jaunas un komfortablas brīvdienu mājas, viesu nams, pirtiņa un citas atpūtas iespējām speciāli izbūvētas vietas.

"Meža salas" no citiem atpūtas kompleksiem atšķiras ar savu nošķirtību no apdzīvotām vietām un šosejām. Šeit var izmantot pirtnieka piedāvātajās pirts procedūrās.

Kopumā no Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda, kā arī SAPARD Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības programmas "Meža salās" ieguldīti aptuveni 300 000 latu. Nauda ieguldīta atpūtas kompleksa "Meža Salas" virtuves aprīkošanā, kempinga būvniecībā, teritorijas iekšējo ceļu būvniecībā, kā arī tūrismu mītņu kvalitātes uzlabošana - viesu nama, pirts un lapenes celtniecībā. Kopējā investīciju apjomi netiek publiskoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!