Foto: F64
Starptautiskajā tūrisma izstādē "MITT 2011" Maskavā Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos Māris Dzenītis saņēma Krievijas tūrisma portāla www.travel.ru prestižo balvu "Star travel.ru" ("Travel.ru Zvaigzne") kā labākais Baltijas jūras kūrorts. Apbalvojums Jūrmalai piešķirts 21 kūrorta konkurencē pēc portāla apmeklētāju – tūristu no Krievijas – balsojuma internetā.

Baltijas labākā kūrorta titulu Jūrmala saņem jau astoto gadu.

Jūrmalas tūrisma informācijas pārstāvniecība Krievijā – tūrisma operatori "AB Club" – jau otro gadu 37 Krievijas tūrisma kompāniju konkurencē atzīta par Labāko tūrisma operatoru, kas strādā ar Baltijas valstīm.

"Ar katru gadu pieaug Jūrmalas pilsētas popularitāte tik nozīmīgā tūrisma tirgū kā Krievija," panākumus vērtē Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dzenītis. "Pilsētas dome sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem ir ieguldījusi lielu darbu, lai spētu piedāvāt kvalitatīvus tūrisma un kūrorta pakalpojumus visu gadu neatkarīgi no sezonas. Šī sadarbība ir bijusi veiksmīga, jo jau pērn Jūrmalu apmeklējuši par 56% vairāk tūristu no Krievijas nekā 2009.gadā. Tas, ka Jūrmala atkārtoti iegūst Baltijas jūras labākā kūrorta titulu ir labs apliecinājums tam, ka mūsu darbs ir vērsts pareizajā virzienā un ceļotāji no Krievijas ar savu balsojumu ir atzinīgi novērtējuši mūsu pūliņus pastāvīgā pakalpojumu kvalitātes uzlabošanā un jaunu piedāvājumu izstrādē."

Tūrisma un ceļojumu portālu "Travel.ru" apmeklē vidēji 10000 interesentu diennaktī, – 70% no tiem ir Krievijas iedzīvotāji. Jūrmalu par Baltijas jūras labāko kūrortu aptaujā atzinuši vairāk nekā septiņi tūkstoši lietotāju – ievērojami vairāk nekā iepriekšējos gados.

Starptautiskajā tūrisma izstādē "MITT 2011" Maskavā, kas norisinājās no 16.līdz 19.martam, Jūrmalas pilsētas dome prezentēja savus jaunos piedāvājumus tūrisma un kūrorta jomā un iepazīstināja ar šīs sezonas nozīmīgākajiem pasākumiem pilsētā: ar Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas pasākumu plāniem, spa piedāvājumiem, atpūtas un atveseļošanas iespējām Jūrmalas kūrorta rehabilitācijas centros un kūrortviesnīcās, aktīvās atpūtas piedāvājumiem u.c. tūrisma produktiem un pakalpojumiem. Jūrmalas pilsētas dome gatavo arī jaunu piedāvājumu – tematiskās vasaras nometnes bērniem.

Jūrmalas pašvaldība izstādē aicināja apmeklēt kūrortpilsētu, kas 2010. gadā saņēma Eiropas Komisijas balvu kā Eiropas izcilākais tūrisma galamērķis Latvijā. Izstādes apmeklētāji saņēma tūrisma brošūras krievu valodā "Jūrmala" un citus informatīvos materiālus par visām Jūrmalas tūristu mītnēm, pasākumiem pilsētā, aktīvo atpūtu u.c. iespējām.

Jūrmalas pilsētas domes un uzņēmēju dalība starptautiskajā tūrisma izstādē "MITT 2011" tiek finansēta no Eiropas Savienības aktivitātes "Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings" līdzekļiem saskaņā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu "Latvijas kā tūrisma galamērķa konkurētspējas stiprināšana ārējos tirgos".

Lai kūrortpilsētas piedāvājumā ieinteresētu potenciālos tūristus, Jūrmalas pilsētas dome arī turpmāk plāno vairākas mārketinga aktivitātes Krievijā. No 23. līdz 25.martam Jūrmalas kūrortpilsēta iepazīstinās ar savu piedāvājumu darbsemināros Krievijas reģionālajās pilsētās, oktobrī ar Jūrmalas pilsētas stendu piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē "CIS Inwetex" Sanktpēterburgā. Jūrmalā regulāri tiek uzņemtas filmēšanas grupas un žurnālisti no Krievijas, kas veido tūrisma sižetus par atpūtas iespējām kūrortpilsētā. Pašvaldība aktīvi strādā, lai Jūrmalas sadraudzības partneru administratīvajās teritorijās varētu izvietot vides reklāmas, pilsētas dome sadarbībā ar Jūrmalas tūrisma informācijas pārstāvniecībām Krievijā īsteno kopīgas mārketinga aktivitātes, kā arī sadarbojas ar tūrisma un citiem uzņēmumiem, lai veicinātu tūrisma pieaugumu Jūrmalā un Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!