Foto: EPA/LETA
Madonas novads vēlas sadarboties ar Logoiskas pilsētu Baltkrievijā, kur šajā mēnesī viesojās pašvaldības pārstāvji, aģentūru LETA informēja novada sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Stradiņa.

Madonas novada pašvaldība devās uz Baltkrieviju, lai iepazītos ar potenciālajiem partneriem un sadraudzības pašvaldību Logoiskas pilsētā (netālu no Minskas), kuru pēc abu pušu iniciatīvas ieteica Baltkrievijas ģenerālkonsulāts. Ģenerālkonsulāta pārstāvji, kā pats vēstnieks, jau vairākkārt ir apmeklējis Madonas novadu.

Apmeklējuma laikā pārstāvji no Madonas pašvaldības apskatīja sporta skolu, divas slēpošanas bāzes, medikamentu rūpnīcu, pašvaldības ēkas, atpūtas bāzi medniekiem un makšķerniekiem. Tika runāts arī par turpmākiem sadarbības plāniem. Šī sadarbība, pirmkārt, būs sportistu apmaiņa biatlona slēpošanas jomā, jo arī baltkrieviem ir slēpošanas sporta bāze, sadarbība varētu būt arī uzņēmējdarbības, tūrisma un atpūtas, iespējams, arī farmācijas jomā.

Vizītes laikā pārstāvji no Madonas pašvaldības uzaicināja Baltkrievijas pārstāvjus apmeklēt Madonu tās pilsētas svētkos jūnijā.

Pārstāvēt Madonas pašvaldību uz Baltkrieviju devās domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters (TP), priekšsēdētāja vietnieki Agris Lungevičs un Daiga Elga Ābola, deputāte Daiga Maderniece un izpilddirektors Āris Vilšķērsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!