Foto: LETA

Sestdien Latvijā dzēsti pieci kūlas ugunsgrēki, un lielākais no tiem bija Jēkabpils novada Variešu pagastā, kur pērnā zāle dega 5000 kvadrātmetru (m2) platībā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Jelgavas novada Salgales pagastā sestdien dega vienstāva dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas un starpstāvu pārsegums 120 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novadu, kur pazemes rezervuārā dega 100 tonnas bituma 80 m2 platībā.

Sestdienas vakarā cilvēki glābējiem ziņojuši par slīkstošu cilvēku Jelgavā, Lielupē. Izmantojot glābšanas dēli, glābēji nogādāja viņu krastā, kur nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Savukārt Jelgavas novada Jaunsvirlauku pagastā pēc trīs kravas automašīnu avārijas bija noplūdusi degviela. Ugunsdzēsēji, izmantojot absorbentu, noplūdušo degvielu savāca, kā arī notikuma vietā ceļa malā degviela tika noklāta ar smiltīm 600 m2 lielā platībā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 58 izsaukumus, no tiem 25 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 - uz glābšanas darbiem, bet vēl 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!