Ģenerālprokuratūrā par bezdarbību sākts kriminālprocess pret trim ugunsdzēsējiem, dzēšot traģisko ugunsgrēku 2006.gada janvārī Rīgā. M.Ķempes ielā. Toreiz glābjoties no liesmām pa logu izlēca un gāja bojā četri cilvēki.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonām apsūdzības uzrādītas par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, tas ir, ja valsts amatpersona tīši vai aiz nolaidības neizdara darbības, kuras tai pēc likuma vai uzlikta uzdevuma jāizdara, ja tas izraisījis smagas sekas, portālu „Delfi” informēja prokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.

Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus uz laiku no viena gada līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Kriminālprocess sāks pēc trim gadiem un pieciem mēnešiem pēc traģiskajiem notikumiem.

Portāls ”Delfi” jau rakstīja, ka 2006. gada 6. janvārī Rīgā, 12 stāvu namā Rīgā, M. Ķempes ielā 11, izcēlās ugunsgrēks, kurā bojā gāja četri cilvēki, vēl viens bērns guva ļoti smagus ievainojumus.

Ģenerālprokuratūra pēc traģiskā ugunsgrēka aculiecinieku iesnieguma sāka kriminālprocesu par iespējamo VUGD amatpersonu bezdarbību.

Policija 2007.gada janvārī kriminālprocesu izbeidza, jo netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs. Savukārt Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore Vita Hutore pērn februārī šo kriminālprocesu atjaunoja. Prokurore bija saņēmusi sūdzību par policijas iepriekš pieņemto lēmumu izbeigt kriminālprocesu par šo ugunsgrēku.

Izvērtējot visus lietas materiālus, Hutore nolēma atjaunot kriminālprocesu, jo policijas lēmumā par tā izbeigšanu neesot izvērtēti visi pierādījumi, kas savākti izmeklēšanas laikā. Atjaunotais kriminālprocess tika nodots izmeklēšanas turpināšanai Valsts policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!