Foto: stock.xchng
Pēc izdevēju paustajam pretenzijām par savu darbu nesaskaņotu izvietošanu internetā, Ekonomikas policija aizdomās par autortiesību pārkāpumiem arestējusi e-bibliotēkas serverus.

Valsts policijas pārstāve Linda Neimane Zobena portālam "Delfi" apstiprināja, ka pirms diviem mēnešiem policija saņēmusi vairākas sūdzības par darbu publicēšanu bez atļaujas. Ekonomikas policija par autortiesību un blakustiesību pārkāpšanu ierosināja kriminālprocesu. Ceturtdien, lai apturētu pārkāpumu, kriminālprocesa ietvaros arestēti serveri.

Biedrības "Ideju forums" valdes priekšsēdētājs Edmunds Vanags portālam "Delfi" norāda, ka "biedrība ir neizpratnē un šokā par Ekonomikas policijas izmeklētāju nepamatoto un nesamērīgo lēmumu arestēt e-bibliotēkas serverus un tādējādi paralizēt e-bibliotēkas darbu". Bibliotēkas pārstāvji norāda, ka šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz atsevišķu grāmatizdevēju aizdomām par autortiesību pārkāpumiem.

Izdevēji ir vērsušies policijā, taču e-bibliotēkai nav zināms, kuri autori vērsušies ar pretenzijām par savu darbu izvietošanu e-bibliotēkā. Visas grāmatizdevēju prasības, kuras tika iesniegtas e-bibliotēkai, ir izpildītas uzreiz pēc to saņemšanas, norāda Vanags.

Biedrības "Ideju forums" serveri tika arestēti ceturtdien.

E-Bibliotēka ir digitālā bibliotēka, kas veidota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Atbalstu e-bibliotēkas darbībai pauduši Latvijas Invalīdu biedrību pārstāvji, vēršot Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) uzmanību uz valsts iestāžu aktivitātēm, cenšoties ierobežot informācijas pieejamību invalīdiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!