Foto: LETA
Svētdien kāds 1975.gadā dzimis uzbrucējs Olainē sadūris sešus cilvēkus – divas sievietes un četrus vīriešus. Vīrietis par saviem upuriem izvēlējies cilvēkus, kuri pa ielu gājuši vieni paši. Viņi savainoti gan mugurā gan vēderā.

Kā žurnālistiem pastāstīja Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) priekšnieks Andrejs Grišins, uzbrucējs cilvēkus sadūris laika posmā no pulksten 21:30 līdz pusnaktij dažādās Olaines vietās. Uzbrukumi notikuši uz ielas un visticamāk, to motīvs bijusi laupīšana, taču sīkāki uzbrukumu motīvi vēl tiks skaidroti.

Tāpat plānotas ekspertīzes, lai noskaidrotu, vai uzbrucējs ir pieskaitāms. Pagaidām policijai nav ziņu, ka uzbrucējam būtu kādi psihiskas dabas traucējumi.

Aizturētais vīrietis līdz šim nav bijis tiesāts, taču policijas redzeslokā viņš iepriekš nonācis par dažādiem pārkāpumiem, tostarp miesas bojājumu nodarīšanu.

Grišins piebilda, ka pats uzbrucējs arī ir no Olaines.

Uzbrucējs aizturēts pirmdien ap 6 no rīta. Policija vēl turpina noskaidrot notikušā apstākļus un vismaz diennakti Olaines iecirkņa policisti kopā ar Rīgas kolēģiem pilsētā strādās pastiprinātā režīmā, lai pārliecinātos, ka aizturēts patiešām īstais uzbrucējs.

Upuri sadurti vēderā, mugurā, turklāt kādam cilvēkam skartas arī plaušas. Mediķiem arī nācies cīnīties, lai glābtu atsevišķu upuru dzīvību.

Grišins piebilda, ka gadījumi, kad cilvēkiem tiek piedraudēts ar ieroci un viņi arī tiek savainoti, ir retums, jo brucēji parasti aprobežojas ar draudu izteikšanu, taču fiziski saviem upuriem tomēr neuzbrūk.

Policija aicina visus iedzīvotājus, kuriem ir kas zināms par notikušo ziņot, zvanot pa tālruni 110.

Jau vēstīts, ka pirms aptuveni diviem gadiem Olainē kāds kails vīrietis izleca pa pirmā stāva logu, ar nazi uzbruka svešai sievietei un nogalināja viņu. Uzbrucējs vēlāk tika atzīts par psihiski nepieskaitāmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!