Foto: DELFI
Pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši trīs cilvēki, cietuši arī nepilngadīgie, kas nav pietiekami pārliecinājušies par drošību. Tā bija šogad traģiskākā diennakts uz Latvijas ceļiem, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Bauskas novada Dāviņu pagastā kāds automašīnas "Opel" vadītājs, braucot pa slidenu ceļu, netika galā ar spēkrata vadību, saslīdēja un sadūrās ar pretim braucošo kravas automašīnu "Volvo". Avārijā gāja bojā "Opel" pasažiere, 1951.gadā dzimusi sieviete, savukārt vadītājs un vēl viena pasažiere guva traumas.

Steidzot uz šo negadījumu, slidenās brauktuves dēļ grāvī ieslīdēja arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna. Cieta trīs medicīnas darbinieki – 1964. un 1952. gadā dzimušas sievietes un 1965. gadā dzimis vīrietis, automašīnas vadītājs.

Madonas novadā, Bērzaunes pagastā trešdien ap pulksten 21:00 gājis bojā 1953.gadā dzimis automašīnas "Mercedes" vadītājs, kura spēkrats nobrauca no ceļa un apgāzās. Sākotnējā notikuma vietas apskate liecina, ka vadītājs, visticamāk, pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, kas šajā vietā ir 70 kilometri stundā.

Madonas novada Sarkaņu pagastā trešdienas vakarā 1970.gadā dzimuša vīrieša vadīta automašīna "Toyota" notrieca vīrieti, kurš gāja pa ceļu un kuram nebija gaismu atstarojoša elementa. Automašīna triecienā vīrieti pameta zem smagās automašīnas "Volvo", ko vadīja kāds 1962.gadā dzimis vīrietis. Smagais spēkrats pārbrauca cietušajam pāri, un vīrietis notikuma vietā nomira. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Divos negadījumos cietuši arī nepilngadīgie - Augusta Deglava ielā avārijā cieta 2004. gadā dzimusi meitene, bet Ķeguma novadā divi zēni skrēja pāri brauktuvei neatļautā vietā un 2002.gadā dzimušo zēnu notrieca automašīna. Zēns pēc negadījuma tika nogādāts slimnīcā.

Kopumā trešdien reģistrētas 54 avārijas, kurās cietuši seši cilvēki, bet trīs gājuši bojā. Reibumā pie stūres pieķerti seši cilvēki.

Pie traģiskajiem negadījumiem noveda divi būtiskākie faktori - ceļu satiksmes dalībnieku neuzmanība un laika apstākļi.

Policija aicina autovadītājus nopietni izvērtēt ceļa stāvokli un meteoroloģiskos apstākļus un izvēlēties atbilstošu braukšanas stilu. Šogad, par spīti tam, ka tuvojas aprīlis, joprojām periodiski uzsnieg sniegs, kas var radīt paaugstinātu bīstamību uz ceļiem, tāpēc visiem satiksmes dalībniekiem jābūt īpaši uzmanīgiem.

Joprojām aktuāla ir gaismu atstarojošu elementu lietošana; policija atgādina, ka diennakts tumšais laiks ir visos gadalaikos - arī pavasarī un vasarā - un mīts par to, ka atstarotāji gada gaišajā laikā vairs nav vajadzīgi, ir nepareizs un bīstams.

Tāpat, tuvojoties pavasara brīvdienām, policija aicina vecākus ar savām atvasēm vēlreiz pārrunāt drošības noteikumus gan uz ceļa, gan citviet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!