Foto: LETA
Trešdien pēcpusdienā Ekonomikas policija veica kratīšanu Rīgā, Āgenskalna ielā, kur atrodas "Moduls" grupas uzņēmumu biroji.

Par kratīšanu kādā celtniecības uzņēmumā Pārdaugavā vēstīja portāls "Pietiek.com".

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde trešdien krata uzņēmumu, kurš atrodas Rīgā, Āgenskalna ielā, portālam "Delfi" apliecināja policijas pārstāve Sintija Virse. Procesuālās darbības notiek policijas lietvedībā esoša kriminālprocesa ietvaros. Virse gan sacīja, ka pagaidām netiks atklāts, kas tas ir par kriminālprocesu.

Blakus esošajā Kuldīgas ielā atrodas uzņēmumam piederošās noliktavas, kurās procesuālās darbības nenotiek, bet Āgenskalna ielā atrodas biroja ēka, kurā arī strādā policija.

Uzņēmuma "Moduls Rīga" pārstāve Ieva Šaripo "Delfi" apstiprināja, ka uzņēmumatelpās patiešām veikta kratīšana, taču teicās nezinām, kāda kriminālprocesaietvaros tā notiek. "Mums pašiem tas ir pārsteigums," sacīja uzņēmuma pārstāve. 

Kratīšana notiek ar tiesneša sankciju, proti, ierastajā nevis steidzamības kārtībā.

Āgenskalna ielā 33 ir "Moduls Rīga" birojs. Tas pieder Latvijas pilsonim Harijam Seratinskim (53,38%) un Krievijas pilsonim Aleksandram Abarinovam (47,62%). Abi īpašnieki ir arī valdes locekļi, valdē darbojas arī Māris Martinsons. Savukārt "Moduls Rīga" noliktava atrodas Kuldīgas ielā 51.

Āgenskalna ielā 33 ir arī "Moduls Interjers" juridiskā adrese. Šis uzņēmums dibināts 2007.gadā, pašlaik tas pieder "MM Investīcijas" (30%), "Modulex Invest" (40%) un Jurijam Zinkevičam (30%). "Moduls Interjers" valdē darbojas Latvijas pilsoņi Juris Zinkevičs (valdes priekšsēdētājs) un Māris Martinsons, ka arī Krievijas pilsonis Aleksandrs Abarinovs.

"MM Investīcijas" savukārt 100% pieder Šveices pilsonim Mārcim Martinsonam, bet "Modulex Invest" pieder Mārim Martinsonam (10%) un Vācijā reģistrētajam uzņēmumam "Modulex GmbH Elektro-und Lichttechnische Erzeugnisse" (90%).

Tāpat Āgenskalna 33 atrodas 2004.gadā dibinātais uzņēmums "Moduls Invest", kurš pieder "Modulex GmbH Elektro-und Lichttechnische Erzeugnisse" (90%) un Mārim Martinsonam (10%). Uzņēmuma valdē ir Krievijas pilsoņi Aleksandrs Abarinovs un Grigorijs Rozencvets. Šajā adresē reģistrēts arī pērn dibinātais uzņēmums "Moduls Invest Būvniecība", kas pilnībā pieder "Modulex Invest" un kurā valdē darbojas Anna Verhoustinska.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā "Delfi" pārliecinājās, ka šī gada maija beigās "Moduls Interjers" atzīta par uzvarētāju 25 miljonus latu vērtā "Rīgas satiksmes" iepirkumu konkursā par iekārtu un materiālu piegādi elektrosaimniecības vajadzībām.

Savukārt "Moduls-Rīga" maijā uzvarējis teju miljonu latu vērtā Valsts reģionālās attīstības aģentūras iepirkumā par automātisko ugunsdzēsības sistēmu uzstādīšanu pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!